Όλες οι Αναρτήσεις

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Tι είναι το affiliate marketing

 Το affiliate marketing ή performance marketing στα ελληνικά λέγεται και συνεργατικό μάρκετινγκ είναι η σύσταση μέσω ενός link που περιέχει το cookie του συνεργάτη υπηρεσιών και προϊόντων ή ηλεκτρονικών καταστημάτων που μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω ίντερνετ έναντι αμοιβής.

Η αμοιβή είναι συνήθως μια προμήθεια επί των πωλήσεων ή μια εφάπαξ προμήθεια για τη σύσταση ενός νέου πελάτη ή ενός νέου συνεργάτη.

Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε ως affiliate marketer δεν απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια όμως θα πρέπει να έχετε τη δική σας τουλάχιστον ιστοσελίδα ή blog και να δημιουργήσετε το δικό σας κοινό που θα επηρεάζετε στο οποίο θα προτείνετε διάφορες προσφορές, προϊόντα ή οτιδήποτε.

Φυσικά και θα πρέπει να έχετε κάποιες τεχνικές γνώσεις στους υπολογιστές, στο SEO και φυσικά να ξέρετε να χειρίζεστε το WordPress, το πιο πετυχημένο πρόγραμμα δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων και περιεχομένου παγκοσμίως.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εγγραφείτε σε μια εταιρεία affiliate marketing όπως η Linkwise και να επιλέξετε κάποια προϊόντα και υπηρεσίες που είναι στο αντικείμενο σας και επομένως τα γνωρίζετε και έχετε κάποια άποψη για αυτά.

Με πάνω από 400 προγράμματα affiliate marketing και άλλες τόσες πετυχημένες συνεργαζόμενες εταιρείες στο ίντερνετ η Linkwise είναι η πιο άρτια εταιρεία affiliate marketing που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και που ίσως κάποιο από εσάς έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια χρήματα αξιοποιώντας την ιστοσελίδα τους ή και να προσθέσουν και μια ακόμα πηγή εισοδήματος για την ιστοσελίδα ή το blog σας.


Για παράδειγμα άμα είστε beauty blogger και έχετε κάποιο ανάλογο blog και ασχολείστε με θέματα ομορφιάς ή την μόδα και θα θέλατε να προτείνετε κάποια προϊόντα ή ηλεκτρονικά καταστήματα έναντι αμοιβής, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στη Linkwise και να επιλέξτε κάποια από τα προγράμματα που έχουν σχέση με τη μόδα και την ομορφιά.
Υπάρχουν και ελληνίδες beauty bloggers σήμερα που είναι πολύ αξιόλογες και που έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά είτε με συγγραφή άρθρων και δοκιμή προϊόντων, είτε με βίντεο (vlogging ή video blogging).

Επίσης άμα σας αρέσει το βίντεο μάρκετινγκ και έχετε το δικό σας κανάλι στο YouTube, δηλαδή είστε ένας ή μία YouTuber και έχετε κοινό που σας ακολουθεί, μπορείτε να προτείνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στα βίντεο σας.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό κανάλι επικοινωνίας εκτός από την ιστοσελίδα και το YouTube, είναι τα social media σήμερα όπως το Facebook, twitter, pinterest και Google Plus.
Βέβαια τα social media έχουν ασύγκριτα χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής που αγγίζει το μηδέν αλλά η βασική ιδέα είναι να είστε παντού πρώτον και δεύτερον να έχετε δεκάδες χιλιάδες ακολούθους, προβολές, like, share κτλ.

Όσο πιο μεγάλη είναι η έκθεση σας στον κόσμο τόσο καλύτερα θα τα πάτε και στο affiliate marketing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου